Hotstone-massage

Een Hotstone-massage met gladde warme vulkanische stenen is een zeer effectieve manier om het lichaam heerlijk te laten ontspannen. Tijdens de massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van het thermodynamische effect van verwarmde basaltstenen. De warmte dringt diep door in de spieren en botten. Beleef deze ultieme ontspanning door de Hotstone-massage. Een absolute weldaad voor lichaam en geest! ( kosten 60 euro 85 min.)

De Hotstone-massage is met name geschikt voor of bij:
1. spanningen en of stress
2. spierproblemen
3. gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
4. slechte doorbloeding

Maar bovenal voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstone-massage.

Wat en hoe
Een Hotstone-massage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen. Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone-massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Historie
Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maƶries en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Bij Johansmassage
Doordat er diverse massagetechnieken zijn zal elke masseur zijn eigen techniek gebruiken voor de Hotstone-massage. Bij mij wordt de Hotstone-massage gecombineerd met klassieke massagetechnieken. Eerst wordt er een aantal stenen op u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam in-gemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de ontspanning dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone-massage draagt hiermee bij aan een positief zelf herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.