Cupping

Cupping is een zuigtechniek waarbij ik gebruik maak van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Hierdoor gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam kom en zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

Als je voor de eerste keer een Cupping behandeling ondergaat, zal ik nooit meteen voluit gaan cuppen. Het is belangrijk rustig op te bouwen en te kijken hoe het lichaam reageert. Je kunt een Cupping behandeling maximaal één keer in de week/ twee weken ondergaan. Zijn de rode vlekken nog niet weg? Wacht dan nog een weekje langer met het boeken van een volgende behandeling. Om op de lange termijn klachtvermindering te ervaren is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan.

In mijn praktijk maak ik gebruik van “Koud/Dry Cuppen en Moving Cuppen”. Dat betekent dat ik gebruik maak van Polyester cups die door middel van een pistooltje, lucht uit de cup zuigen en daardoor vast komen te zitten aan de huid.  Daarnaast afhankelijk van de klachten, kan er ook gemasseerd (Moving Cuppen) worden met een cup. Dat houdt in dat er over de huid wordt geschoven terwijl de cup vacuüm zuigt. dit doe ik met silicone cups.

Wanneer cupping?

Bij de volgende klachten is cupping zeer geschikt:
– Burn-out / stress
– Vermoeidheidsklachten– Pijnlijke/ vastzittende spieren
– Schouder/ nekklachten
– Rugklachten
– Doorbloedingsstoornis
– Beginnende verkoudheid
– Cellulitis

Na de behandeling:
Door de druk van het vacuüm trekken van de huid ontstaan er na de behandeling ronde vlekken die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken verdwijnen ze vanzelf binnen ongeveer een week. Langer kan het ook duren, dit is afhankelijk van hoe donker de plekken zijn geworden. Ook kunnen de gecupte plekken beurs aanvoelen. Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.