Ontspanningsmassage

Voel je jezelf wel eens vermoeid of zelfs uitgeblust na een zware werkdag of -week? Dan is het een weldaad om een behandeling te ondergaan waarbij alle pijn, stress en vermoeidheid uit het lichaam worden weggemasseerd. Ontspanningsmassage is één van de meest populaire massages op dit moment en dat is niet zo gek. Het is namelijk een uitstekende manier om lichaam en geest rust te geven en letterlijk te ‘ont’spannen.  

Waarom ontspanningsmassage?
Een veeleisende baan, een druk gezin of grote maatschappelijke verantwoordelijkheden kunnen ertoe bijdragen dat het lichaam op bepaalde plaatsen ‘vast’ komt te zitten. Het regelmatig ondergaan van een ontspannende massage kan er voor zorgen dat het lichaam in goede conditie blijft en daardoor je drukke bestaan aan kan.
Een ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de functie en de stofwisseling van de spieren. Hierdoor voel je je na de massage weer fit en je spieren zijn weer soepel. De massage helpt stress te verminderen en het vergroot de mate van bewegelijkheid.

Wat is ontspanningsmassage?
Een massage is er uiteraard ook voor de niet-sporter; vaak wordt dan gesproken over “ontspanningsmassage”. Het verschil met een sportmassage is dat een ontspanningsmassage minder “diep” wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat er vooral op een andere manier druk wordt uitgeoefend op spieren en onderliggende weefsels. De impact van een ontspanningsmassage is echter niet minder dan bij een sportmassage! Ook hierbij worden afvalstoffen en spanningen losgemaakt uit spieren en weefsels. Het advies is hetzelfde als na een sportmassage: na afloop veel water en/of vruchtensappen drinken om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren en alcohol vermijden!

Voor wie is ontspanningsmassage geschikt?
In principe voor iedereen die gezond is; jong, oud, man of vrouw. Omdat een dergelijke massage geschikt is om volledig tot rust te komen na een (werk)dag vol stress, even weg te zijn van de alledaagse drukte en hectiek. Letterlijk even onthaasten en ont stressen; een ware weldaad voor uw lichaam én geest. U zult zich na deze massage heerlijk ontspannen voelen omdat u zowel fysiek als psychisch tot rust komt. U kunt de wereld weer aan!